Kompresörler ve hava tankları birçok çeşidi ile bazı iş kollarında kullanılmaktadır. Bu makalemizin içeriğinde siz değerli okurlarımıza basınçlı hava tankı kullanım alanlarını ve çeşitlerinin açıklamasını yapalım istedik. Hava tankı nedir ve ne için kullanılır sorusuna kısa bir açıklama getirmek istersek; kompresör çıkışında bulunan basınç dalgalarını eklenerek devam eden hava deposu anlamı ile açıklayabiliriz. Basınçlı hava tankları düzgün ve aniden değişmeyen hava basıncı sağlayan cihazlardır. Basınçlı hava tankları kompresör kapasitesini aşması muhtemel ani hava taleplerinin karşılanması için gereken miktarda havayı iç kısmında depolayarak hava basıncı oluşturur.
Hava deposu kapasitesi mevcut olan kompresör çeşitleri kapasitelerine ve hava talebinin çeşitlerine bağlı olarak kompresör göre saptanır. Hava depolarının litre olarak kapasitesi pistonlu kompres veya vidalı kompresör saniye / litre olarak kapasitesinin 6 katından 10 katı çeşitliliğine kadar seçilebilmektedir. Hava deposunun diğer bir faydası da; hava içinde bulunan nemin yoğuşmasını ve oluşmakta olan yoğuşmanın yani kondenstatın boşaltılmasının kolaylaştırılması durumudur. Nemin yoğuşması sonucuna bağlı olarak hava deposu dibinde toplanmış olan su traplar yani otomatik tahliye aygıtlarının vasıtası ile sistem dışına tamamen atılmalıdır.
Basınçlı Hava Tankı Bölge Bayisi olarak hava deposunun mümkün olduğu kadar tesiste bulunan en soğuk yere yerleşmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Eğer ortamın havası korozyon oluşturuyor ise, hava deposunun buna özel olarak bir astar boya ile boyanması da kullanım açısından daha iyi olur. basınçlı hava tankı üzerinde manometre, kontrol deliği, tanıtıcı plaket emniyet valfi ve boşaltma (drenaj) deliği olması gereklidir. Hız Teknik olarak basınçlı hava tankı ve tüm kompresör çeşitlerine yönelik tüm kullanım ve arıza desteğini bizden alabilirsiniz. Bilgi almak için iletişim numaralarımızdan bize ulaşınız.